nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t
Reinsdyrgryte
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t
Reinsdyrgryte
BRIMIS ENKLE REINSDYRGRYTE: Dette er en av Brimis klassikere. Noen hele tyttebær oppi til slutt gir en fin kontrast.
Foto: Mette MøllerSom en av Norges mest anerkjente viltkokker, og med jakt som hobby, sier det seg selv at høsten er høytid for Arne Brimi. Denne gryteretten skal være helt enkel slik at smaken av rein kommer best mulig fram.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Reinsdyrbog(eller nakke)
Smør(til steking)
2ts
100g
100g
2stk
Løk (kepaløk)(skåret i halve båter)
3dl
Kraft(ev. rødvin eller vann)
2dl
SLIK GJØR DU
Smelt og brun smøret i ei panne til det er nøttebrunt og brun kjøttbitene pent og rolig på alle sider
Tilsett soppen og løken skåret i omtrent like store biter som kjøttet
Hell alt over i ei gryte og kok ut panna med 2-3 dl vann, vin eller kjøttkraft
Slå krafta over kjøttet i gryta. La det småkoke i 15 minutter, tilsett fløten og la det hele småkoke til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Smak til med salt til slutt.
BRIMIS ENKLE REINSDYRGRYTE: Dette er en av Brimis klassikere. Noen hele tyttebær oppi til slutt gir en fin kontrast.
Foto: Mette Møller