Bidos reinsdyrsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 15min

Bidos reinsdyrsuppe

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 15min

Bidos reinsdyrsuppe

Bidos er en suppe du i første omgang kanskje tenker at virker kjedelig. Når du har kjent alle de gode smakene i munnen, vil du antakelig tenke annerledes.Det er ikke for ingenting at bidos er samenes festmat og nasjonrett.

Foto: Espen Borgos/Matprat

Oppskrift

Vurdering

3.1 (51 stemmer)
Bidos er samefolkets tradisjonelle festmat. Det finnes mange ulike oppskrifter på bidos, og den kan lages både med og uten jevning. Dette er klar bidos, ekte saker med smak av vidda.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Reinsdyrbog(evt reinsdyrstek)
4stk
2stk
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av.

  2. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.

  3. La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering. Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.

Bidos er en suppe du i første omgang kanskje tenker at virker kjedelig. Når du har kjent alle de gode smakene i munnen, vil du antakelig tenke annerledes.Det er ikke for ingenting at bidos er samenes festmat og nasjonrett.

Foto: Espen Borgos/Matprat

Oppskrift

Vurdering

3.1 (51 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN