Bidos reinsdyrsuppe
Bidos reinsdyrsuppe
Bidos er en suppe du i første omgang kanskje tenker at virker kjedelig. Når du har kjent alle de gode smakene i munnen, vil du antakelig tenke annerledes.Det er ikke for ingenting at bidos er samenes festmat og nasjonrett.
Foto: Espen Borgos/MatpratOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av.
Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering. Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.
Bidos er en suppe du i første omgang kanskje tenker at virker kjedelig. Når du har kjent alle de gode smakene i munnen, vil du antakelig tenke annerledes.Det er ikke for ingenting at bidos er samenes festmat og nasjonrett.
Foto: Espen Borgos/Matprat