nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Bakt potet med rømme- og blåmuggostdressing
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Bakt potet med rømme- og blåmuggostdressing
Bakt potet kan nær sagt fylles med hva som helst .
Foto: Mette MøllerBakt potet kan nær sagt fylles med hva som helst du er glad i, og du trenger ikke pakke potetene inn i folie. De blir minst like gode uten folie rundt. Her er en spennende variant med blåost.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Potet(store)
150g
Pølse(elgpølse eller annen god pølse)
2stk
Sjalottløk(i skiver)
100g
Seterrømme(evt lettrømme)
100g
SLIK GJØR DU
Vask potetene og legg dem på et stekebrett. Bak potetene i ovnen på 200 grader i 1 – 1 1/2 time.
Skjær spekepølse i tynne strimler og stek sammen med sjalottløk.
Bland sammen like deler rømme og blåmuggost, og pisk det opp til en luftig dressing.
Skjær et lite kutt i toppen av potetene, og klem litt sammen så de åpner seg. Fyll i spekepølse og løk, og legg på en skje rømmedressing. Pynt med friske urter og spirer.
Bakt potet kan nær sagt fylles med hva som helst .
Foto: Mette Møller