
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Brimis brun saus
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Brimis brun saus
BRUN SAUS: Denne oppskriften på hjemmelaget brun saus er kjempegod! Har du først lært det, går det i en fei.
Foto: Mette MøllerBrun saus kan tilpasses til de fleste kjøttretter. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe.
Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen.
- Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret i en kjele på middels lav varme. Rør inn melet litt etter litt. Rør jevnt til du har en fin og nøttebrun sausbruning.
Spe med kraft og rør godt. Kok opp mens du rører. La sausen koke i 15 minutter mens du rører jevnlig.
Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt fløte eller melk. Skal du bruke sausen til vilt, er det godt med litt brunost og einerbær i. Du kan også smake til med sennep, rømme, urter eller noen pepperkorn.
BRUN SAUS: Denne oppskriften på hjemmelaget brun saus er kjempegod! Har du først lært det, går det i en fei.
Foto: Mette Møller