Brimis brun saus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Brimis brun saus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Brimis brun saus

BRUN SAUS: Denne oppskriften på hjemmelaget brun saus er kjempegod! Har du først lært det, går det i en fei.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (882 stemmer)
Brun saus kan tilpasses til de fleste kjøttretter. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. - Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
7dl
Kraft(eventuelt sjy/buljong)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
2dl
Fløte(eventuelt H-melk. Kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret i en kjele på middels lav varme. Rør inn melet litt etter litt. Rør jevnt til du har en fin og nøttebrun sausbruning.

  2. Spe med kraft og rør godt. Kok opp mens du rører. La sausen koke i 15 minutter mens du rører jevnlig.

  3. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt fløte eller melk. Skal du bruke sausen til vilt, er det godt med litt brunost og einerbær i. Du kan også smake til med sennep, rømme, urter eller noen pepperkorn.

BRUN SAUS: Denne oppskriften på hjemmelaget brun saus er kjempegod! Har du først lært det, går det i en fei.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (882 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN