Brødstuffing
Brødstuffing
KALKUN TILBEHØR: Denne oppskriften på stuffing er perfekt med kalkun.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm stekeovn til 220 °C. Legg brødterninger utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i stekeovn og tørk brødet i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Fres sopp i en varm stekepanne med smør, ca. 5 minutter.
Ha i løk, vårløk, selleri, urter, hvitløk, salt og pepper og stek til grønnsakene er møre, 6-8 minutter.
Bland sammen brødterninger og grønnsaksblanding i en stor bolle. Visp sammen egg og buljong og hell det over brødblandingen. Dryss på parmesan og vend rundt til det er godt blandet.
Ha blandingen i en godt smurt ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og stek brødstuffingen i stekeovn i ca. 30 minutter.
Fjern folien og stek til stuffingen har fått en fin og gylden farge, 25-30 minutter.
Server brødstuffingen til helstekt kalkun, eller et saftig kalkunbryst på Thanksgiving eller nyttårsaften.
KALKUN TILBEHØR: Denne oppskriften på stuffing er perfekt med kalkun.
Foto: matprat.no / Mari Svenningsen