
nivå
Lett
totalt
30min
Waldorfsalat
nivå
Lett
totalt
30min
Waldorfsalat
MED SPOR FRA LOM: Eieren av hotell Waldorf-Astoria i New York, der waldorfsalaten ble laget første gang, var gift med Jørgine fra Bøverdalen i Lom. Se Brimis waldorfoppskrift nederst.
Foto: Mette MøllerDenne klassiske salaten finnes det mange varianter av, men hovedingrediensene er rå epleskiver, stangselleri og valnøtter.
DETTE TRENGER DU
PERSONER250g
100g
100g
2ss
4ss
20stk
1stk
SLIK GJØR DU
Skjær opp sellerien, og forvell den raskt i lettsaltet vann, da bli den ikke så bitter i smaken. Avkjøl.
Stikk ut kjernehuset på eplene, og skjær eplene i fine strimler eller skiver. Grovhakk valnøttene, og del druene i to.
Pisk fløten lett, og bland den sammen med majones, salt og sitronsaft. Vend dette inn i salaten, og pynt med noen appelsinskiver rundt.
MED SPOR FRA LOM: Eieren av hotell Waldorf-Astoria i New York, der waldorfsalaten ble laget første gang, var gift med Jørgine fra Bøverdalen i Lom. Se Brimis waldorfoppskrift nederst.
Foto: Mette Møller