Valnøtter
Valnøtter
Oppbevaring
Holdbarhet
- Måned(er), ved 6 - 8 ºC
Opprinnelse
- Mellom-Asia
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
672
Proteiner
15.2
Fett
65.2
Karbohydrater
2.7
Norsk sesong
Valnøtttreet får steinfrukter der «steinen» er selve nøtten. Skallet til valnøtten er ruglete og lysebrunt og knekker man den deles den ofte i to klare halvdeler. Kjernen er rynkete og omgitt av en tynn, lys hinne. Valnøtter er meget mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt.
Det er anbefalt å oppbevare valnøtter mørkt og kjølig. Årsaken til dette er at nøtter inneholder flerumettede fettsyrer, og de kan derfor bli harske ved lang tids oppbevaring. Lys og varme fremskynder prosessen.