Muhammara – paprika og valnøttdipp
Muhammara – paprika og valnøttdipp
Eksotisk, full av deilige smaker.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 250 grader, over- og undervarme. Bak paprikaene til de er myke og fulle av store svarte brentflekker, 30-40 minutter.
Ta ut av ovnen, ha i en bolle og dekk til med plast, eventuelt ha i en bolle med lokk og ha på lokket. Da baker de videre i egen damp.
Når paprikaen er kjølnet litt, 10-20 minutter, riv av skinnet og fjern kjernene. Grovhakk. Knus hvitløksfeddet i en morter med litt salt. Ha i paprikaene og knus dem godt. Paprikaene skal ikke moses helt, men heller ikke være i store biter.
Bland så inn resten av ingrediensene med en gaffel og smak til med salt og pepper. Server med litt ekstra olivenolje på toppen og pynt med et par valnøtter og et lite dryss finhakket bladpersille.
Eksotisk, full av deilige smaker.
Foto: Mette Randem