Muhammara – paprika og valnøttdipp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Muhammara – paprika og valnøttdipp

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Muhammara – paprika og valnøttdipp

Eksotisk, full av deilige smaker.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (36 stemmer)
Andreas Viestads favorittoppskrift fra bloggen Et kjøkken i Istanbul (etkjokken.com) av Vidar Bergum. Granateplesirup finnes etter hvert hos mange grønnsaksbutikker. Sjekk ingredienslista – første ingrediens bør være granateple, ikke sukker eller vann. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Paprika(helst søtpaprika)
1dl
Brød(smuler)
1ts
1ts
Chili(chiliflak, mild type)
2ss
Olivenolje(extra virgin olivenolje, pluss ekstra på toppen)
40g
Valnøtter(finhakket)
1ss
Bladpersille( finhakket til garnityr, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 250 grader, over- og undervarme. Bak paprikaene til de er myke og fulle av store svarte brentflekker, 30-40 minutter.

  2. Ta ut av ovnen, ha i en bolle og dekk til med plast, eventuelt ha i en bolle med lokk og ha på lokket. Da baker de videre i egen damp.

  3. Når paprikaen er kjølnet litt, 10-20 minutter, riv av skinnet og fjern kjernene. Grovhakk. Knus hvitløksfeddet i en morter med litt salt. Ha i paprikaene og knus dem godt. Paprikaene skal ikke moses helt, men heller ikke være i store biter. 

  4. Bland så inn resten av ingrediensene med en gaffel og smak til med salt og pepper. Server med litt ekstra olivenolje på toppen og pynt med et par valnøtter og et lite dryss finhakket bladpersille.

Eksotisk, full av deilige smaker.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (36 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN