Elggulasj
Elggulasj
GRYTENS KONGE: Elg passer supert i den Ungarske tradisjonsretten.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Brun bacon i terninger, hakk løk og finhakk hvitløk. Brun det lett i en i en kjele. Ta det ut.
Bland sammen paprikapulver, hvetemel, salt, pepper, støtt karve og merian. Bruk en morter til å støte karven med. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm, og vend disse i mel- og krydderblandingen.
Brun kjøttet, ha i bacon, løk, tomatpuré, sukker og laurbærblad. Hell på kraft og kok opp. La suppa trekke 10-15 minutter.
Skrell potet og sellerirot og del i små terninger. Del paprika i biter, og tilsett grønnsakene i suppa. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Smak til suppa med eventuelt mer krydder, og server gjerne elggulasjen med brød.
GRYTENS KONGE: Elg passer supert i den Ungarske tradisjonsretten.
Foto: matprat.no