Reinskav
Reinskav
Oppbevaring
Holdbarhet
- Ukjent.
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
144.7
Proteiner
19.3
Fett
7.5
Karbohydrater
0
Norsk sesong
Reinskav er strimla reinkjøtt og trolig er reinskavgryte, også kalt finnbiff, en urgammel måte å tilberede reinkjøtt på. Navnet gir assosiasjoner til samefolket, som sikkert også er opphavet til denne måten å kutte reinkjøtt på. Ferskt reinkjøtt ble skåret i strimler og stekt over åpen varme og spist, kanskje til og med rått. Strimlingen av kjøttet har gjort behovet for mørning mindre, og er trolig en direkte årsak. Strimlig gjør også tørking og salting til en raskere prosess. Gjennom å strimle kjøttet ble det også lettere å ta i bruk mer nøyaktige porsjoner senere.