Finnbiffgryte med mandelpotetmos Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Finnbiffgryte med mandelpotetmos

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min

Finnbiffgryte med mandelpotetmos

Enkel og tradisjonsrik finnbiffgryte. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.2 (4 stemmer)
Reinskav eller finnbiff er en enkel og tradisjonsrik gryte. Serves med mandelpotetmos. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
1dl
Kjøttbuljong(bruk konsentrert kalvefond)
1dl
Bladpersille(finstrimlet)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Mandelpotetmos

1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Del sopp i mindre biter.

  2. Halvtin finnbiffen og stek den i 2 ss smør ved sterk varme i 2–3 minutter. Krydre med pepper.

  3. Tilsett sjalottløk, hvitløk, sopp og einerbær og stek i ytterligere 2–3 minutter.

  4. Hell på fond og rødvin. La det koke sammen i ca. 2 minutter. Tilsett fløte og la gryten trekke i ca. 15 minutter.

  5. Skjær vårløken i biter. Tilsett vårløk og persille i gryten og smak til med salt og pepper.

  6. Lag potetmos. Kok potetene møre uten skall i biter sammen med hvitløkbåter i lettsaltet vann. Ta vare på koke-
    vannet.

  7. Mos potet og tilsett rømme. Blir mosen for fast, kan du spe med litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.

  8. Server finnbiffgryten med mandelpotetmos og rørte tyttebær.

Enkel og tradisjonsrik finnbiffgryte. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN