nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min
Finnbiffgryte med mandelpotetmos
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
50min
Finnbiffgryte med mandelpotetmos
Reinskav eller finnbiff er en enkel og tradisjonsrik gryte. Serves med mandelpotetmos.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
2stk
2fedd
200g
Hvit sjampinjong (champignon)(evt. annen sopp)
4stk
1dl
Kjøttbuljong(bruk konsentrert kalvefond)
1dl
3dl
1bunt
1dl
Bladpersille(finstrimlet)
2ss
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Del sopp i mindre biter.
Halvtin finnbiffen og stek den i 2 ss smør ved sterk varme i 2–3 minutter. Krydre med pepper.
Tilsett sjalottløk, hvitløk, sopp og einerbær og stek i ytterligere 2–3 minutter.
Hell på fond og rødvin. La det koke sammen i ca. 2 minutter. Tilsett fløte og la gryten trekke i ca. 15 minutter.
Skjær vårløken i biter. Tilsett vårløk og persille i gryten og smak til med salt og pepper.
Lag potetmos. Kok potetene møre uten skall i biter sammen med hvitløkbåter i lettsaltet vann. Ta vare på koke-
vannet.Mos potet og tilsett rømme. Blir mosen for fast, kan du spe med litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.
Server finnbiffgryten med mandelpotetmos og rørte tyttebær.