nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Lun vintersalat med skav
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Lun vintersalat med skav
SALAT PÅ VINTEREN: Salat kan du spise året rundt, prøv denne oppskriften med skav.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
4 (4 stemmer)
En rask og superdeilig, lun vintersalat med reinsdyrskav. Passer perfekt som forrett i et vennelag! Lager du salaten som en koserett kan du beregne oppskriften til to.
DETTE TRENGER DU
PERSONER250g
2ss
Smør(til steking)
0.5ts
0.25ts
1ss
Nøytral matolje(til steking)
100g
1stk
Grønn chili(finhakket, uten frø)
50g
2stk
Gulrot(i tynne strimler)
100g
Rødkål(finstrimlet)
170g
Spinat(babyspinat)
0.5stk
Appelsin(finrevet skall og saft)
0.25ts
0.25ts
SLIK GJØR DU
Fres halvtint reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en litt stor bolle.
Ha litt olje i stekepannen og fres brokkoli til den er så vidt mør. Ha i chili, mandler og gulrot, fres et minutt til. Ha grønnsakene i bollen.
Tilsett rødkål, babyspinat og finrevet appelsinskall (kun det gule). Klem over appelsinsaft og ha i eplecidereddik. Smak til med salt og pepper.
Anrett den lune salaten i små skåler og server straks.
SALAT PÅ VINTEREN: Salat kan du spise året rundt, prøv denne oppskriften med skav.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
4 (4 stemmer)