Søtpotetsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Søtpotetsalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Søtpotetsalat

FARGER: Søtpotetsalaten er ikke bare sunn, den er også et kick for øynene.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (31 stemmer)
En frisk og fargerik salat med masse gode smaker. Søtpoteter egner seg fint i salater og gjør dem også mer mettende.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Søtpotet(stor, saltbakt)
2stk
Gulrot(skrelt)
1stk
Endive (Sikori)(vasket og grovkuttet)
0.5stk
Radicchio rosso salat(vasket og finstrimlet)
0.5pakke(r)
Druer(delt i to)
0.5stk
Granateple(kjernene)
Olivenolje(smak til)
0.5stk
Sitron(saften)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
0.5boks(er)
Dill(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Del den saltbakte søtpoteten i grove biter.

  2. Kutt gulrøttene i tynne skiver på mandolin eller med potetskreller og legg skivene i isvann. Ta dem opp av vannet, og tørk godt av rett før salaten skal monteres.

  3. Bland sammen endivie, radicchio rosso, druer og gulrot. Dryss over granateplekjerner.

  4. Vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og smak til. Legg salt på et fat og dander slik du vil.

  5. Fordel søtpotetbitene og cottage cheese fint på toppen. Pynt med frisk dill!

FARGER: Søtpotetsalaten er ikke bare sunn, den er også et kick for øynene.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (31 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN