nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Søtpotetsalat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Søtpotetsalat
FARGER: Søtpotetsalaten er ikke bare sunn, den er også et kick for øynene.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (31 stemmer)
En frisk og fargerik salat med masse gode smaker. Søtpoteter egner seg fint i salater og gjør dem også mer mettende.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Søtpotet(stor, saltbakt)
2stk
Gulrot(skrelt)
1stk
Endive (Sikori)(vasket og grovkuttet)
0.5stk
Radicchio rosso salat(vasket og finstrimlet)
0.5pakke(r)
Druer(delt i to)
0.5stk
Granateple(kjernene)
Olivenolje(smak til)
0.5stk
Sitron(saften)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
0.5boks(er)
Dill(til pynt)
SLIK GJØR DU
Del den saltbakte søtpoteten i grove biter.
Kutt gulrøttene i tynne skiver på mandolin eller med potetskreller og legg skivene i isvann. Ta dem opp av vannet, og tørk godt av rett før salaten skal monteres.
Bland sammen endivie, radicchio rosso, druer og gulrot. Dryss over granateplekjerner.
Vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og smak til. Legg salt på et fat og dander slik du vil.
Fordel søtpotetbitene og cottage cheese fint på toppen. Pynt med frisk dill!
FARGER: Søtpotetsalaten er ikke bare sunn, den er også et kick for øynene.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (31 stemmer)