Kjøttboller med tomatsaus og pasta
Kjøttboller med tomatsaus og pasta
POPULÆRT: Etter pasta bolognese er dette kanskje den mest populære pastaretten blant barn.
Foto: MatpratDETTE TRENGER DU
PERSONERTomatsaus
SLIK GJØR DU
Kna sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller.
Brun kjøttbollene raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje.
Skru ned til middels varme og etterstek i 6-8 minutter.
Varm olje i en kasserolle. Ha i hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og har fått fin farge.
Tilsett tomater, tomatpurè, sukker og kjøttbuljong. Kok opp og la sausen trekke på svak varme i 15 minutter.
Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.
Beregne ca. 125 gram fersk pasta per porsjon og kok den i ca. 4 minutter i boblekokende lettsaltet vann.
Velger du å bruke tørket pasta passer det med 100 gram pr porsjon. Tørr pasta kokes best etter anvisning på pakken.
POPULÆRT: Etter pasta bolognese er dette kanskje den mest populære pastaretten blant barn.
Foto: Matprat