Kyllinggryte med grønn karri Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Kyllinggryte med grønn karri

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Kyllinggryte med grønn karri

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (104 stemmer)
Enkel å lage – særlig hvis du bruker sånn grønn karripasta på boks. Samtidig en rett du kan lage en hel haug med ulike variasjoner rundt – med ulike krydder og grønnsaker. Innenfor samme smaksbilde er det ekstra godt med sitrongress, limeblad, pak choi, grønne erter og sjampinjong. Bytt til rød karripasta, så kan du leke med paprika, søtpotet, gresskar og kålrot. Server med kokt jasminris. Oppskriften er hentet fra Andreas Viestads Det beste jeg vet: Denne retten har jeg laget 500 ganger

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Eventuelt

Koriander(frisk)
1boks(er)
1ss
Ingefær(finhakket)
2fedd
Hvitløk(hakket)
1stk
Blomkål(delt i små buketter)
4stk
Vårløk(hakket)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Del kyllinglårene i 2 ved kneleddet. Del deretter den største biten av låret i to på langs. (Dette er ikke avgjørende, men det får kokingen til å gå fortere. Gni kyllingen inn med salt, pepper og grønn karripasta. 

  2. Varm olje i en stor panne med lokk, eller wok, eller gryte. Brun kyllingen på høy varme i 5 minutters tid. Ha i ingefær og hvitløk og stek i 2 minutters tid. Hell over kokosmelk, ha i resten av karripastaen. Kok under lokk i 15-20 minutters tid.

  3. De siste 7 minuttene, ha i blomkål. Like før servering, ha i vårløk. Smak til med limesaft, og eventuelt også litt revet limeskall. Dryss over frisk koriander. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (104 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN