Kyllinggryte med karri Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kyllinggryte med karri

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kyllinggryte med karri

GOD SMAK I EN FEI: Eksotisk kyllinggryte som ikke tar hele dagen.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (14 stemmer)
Her er en enkel og rask karrigryte som passer både til hverdag og fest.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2dl
2dl
2stk
1stk
Eple(i terninger)
1stk
Paprika(rød, i terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i strimler eller terninger. Ha det i en plastpose med olje og halve karrimengden og gni på posen slik at innholdet fordeler seg.

  2. Stek kjøttet raskt i smeltet smør til det blir gyllent. Sett kjøttet til side.

  3. Ha løk, smør og resten av karrien i gryten ved middels varme og stek under omrøring til løken er blitt myk. Tilsett vann, melk og buljongterningene. Kok opp.

  4. Skrell eple og rens paprikaen, og kutt dette i terninger. Ha kjøtt, eple og paprika i gryten og kok opp.

  5. Lag en jevning med kaldt vann og maisennamel og rør det inn i gryten under omrøring. La det småkoke i ca 5 minutter og rør inn crème fraîche rett før servering.

  6. Serveres med ris og sukkererter eller andre grønnsaker.

GOD SMAK I EN FEI: Eksotisk kyllinggryte som ikke tar hele dagen.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN