Japanske pannekaker «okonomiyaki»
Japanske pannekaker «okonomiyaki»
SUPERGODT: «Okonomiyaki» betyr «ta det du har, og stek det», og det er vel verdt å forsøke.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen grønnsaker og pillede reker. Tilsett salt og kna det inn i blandingen. Tilsett egg og mel. Bland alt til en fast røre og smak til med sriracha. La det hele stå litt.
Miks godt sammen alle ingrediensene til sausen, og la den stå litt før servering.
Pisk sammen egg og wasabipulver, og spe med oljen til du får en fin majones. Smak til med sitronsaft og salt.
TIPS: For enda mer genuin smak, tilsett 1 spiseskje dashi-granuler når du blander inn egg og mel. Du kan også toppe med bonitoflak (syltynne skiver av tørket og fermentert tunfisk), noe som vil sette ekstra spiss på retten. Til denne oppskriften vil du trenge rundt 20 bonitoflak.
SUPERGODT: «Okonomiyaki» betyr «ta det du har, og stek det», og det er vel verdt å forsøke.
Foto: Mette Møller