Makrellrøre på sommerkål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Makrellrøre på sommerkål

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Makrellrøre på sommerkål

NY VRI: Mange har smakt tunfiskrøre eller en vitello tonnato i Italia. Makrellrøre er den norske varianten.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (2 stemmer)
Kål som har ligget i isvann blir ekstra sprø og fin, og en litt krydret makrellrøre på kålblader er deilig, lett og sommerlig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Makrell(fileter, benfrie med skinnside)
0.5stk
Eple(i små terninger)
0.5stk
Rødløk(i små terninger)
0.5stk
Sitron(saften)
Gressløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen eller grillen på 100 grader. Bak fisken til skinnet løsner fra kjøttet. Det tar 5-10 minutter. La den kjøle seg ned, og ta av skinnet. Ha litt olivenolje, salt og pepper på kjøttsiden. 

  2. Del opp kålen i passe store biter, og legg i isvann

  3. Rør sammen rømme, aioli, løk og eple, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

  4. Plukk makrellen i biter, og rør inn i dressingen.

  5. Tørk kålen, og fordel en god klatt makrellrøre på hver bit. Pynt med masse finhakket gressløk. 

NY VRI: Mange har smakt tunfiskrøre eller en vitello tonnato i Italia. Makrellrøre er den norske varianten.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN