nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Makrellrøre på sommerkål
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Makrellrøre på sommerkål
NY VRI: Mange har smakt tunfiskrøre eller en vitello tonnato i Italia. Makrellrøre er den norske varianten.
Foto: Mette MøllerKål som har ligget i isvann blir ekstra sprø og fin, og en litt krydret makrellrøre på kålblader er deilig, lett og sommerlig.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett stekeovnen eller grillen på 100 grader. Bak fisken til skinnet løsner fra kjøttet. Det tar 5-10 minutter. La den kjøle seg ned, og ta av skinnet. Ha litt olivenolje, salt og pepper på kjøttsiden.
Del opp kålen i passe store biter, og legg i isvann
Rør sammen rømme, aioli, løk og eple, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Plukk makrellen i biter, og rør inn i dressingen.
Tørk kålen, og fordel en god klatt makrellrøre på hver bit. Pynt med masse finhakket gressløk.
NY VRI: Mange har smakt tunfiskrøre eller en vitello tonnato i Italia. Makrellrøre er den norske varianten.
Foto: Mette Møller