Betecarpaccio med fetaost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Betecarpaccio med fetaost

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Betecarpaccio med fetaost

BETECARPACCIO: Fargerike beter i tynne skiver med fetaost og pinjekjerner over er en perfekt høstsalat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (29 stemmer)
Rødbeten er den betetypen vi alle kjenner, men det finnes også andre beter i butikkene. Her har Karla blandet rødbeter og chioggiabeter til en fargerik betecarpaccio.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Rødbete(gjerne flere farger)
1bunt
Vårløk(finhakket)
1dl
Pinjekjerner(ristede)
Olivenolje(smak til)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
0.5stk
Sitron(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Betene kokes til de er møre. Det enkleste er å koke dem møre med skallet på, for deretter å kjøle dem litt ned og dra av skallet. 

  2. Skjær så betene i tynne skiver og legg dem utover på et fat. Smuldre over fetaost, ha på godt med olivenolje og litt salt og pepper. Press sitronsaft over. 

  3. Pynt betecarpaccioen med pinjekjerner, ruccola eller vårløk og gjerne andre urter.

  4. Hvis du vil sylte beter, kan du gjøre det samme som med de syltede grønnsakene, men koke dem på forhånd før legger dem i laken.

BETECARPACCIO: Fargerike beter i tynne skiver med fetaost og pinjekjerner over er en perfekt høstsalat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN