Fem triks som gjør langpannekaka uimotståelig

Fem triks som gjør langpannekaka uimotståelig

Slik blir den tørre, kjedelige langpannekaka saftig og god.

Skal det være en langpannekake? Ikke før er vi ferdig med loppemarked og dugnader, begynner sommeravslutningene å melde seg.

Langpannekaka er et naturlig førstevalg når vi skal bake til mange. Dessverre. Veldig ofte dessverre.

Langpannekaker er ofte litt for tørre, litt for søte og smaker veldig ofte alt for lite.

Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med - selv om du tyr til langpannekake på pose.

Her er våre beste tips.

Har du noen andre måter å pimpe opp kaka på vil vi gjerne høre fra deg. Send oss en mail til mat@dagbladet.no.

#1 Ha i ekstra eggeplommer

Fryseren full av eggeplommer etter å ha laget pavlova til 17. mai?

Eggeplommer gjør kaken fyldigere, bedre, og saftigere, og det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. Visp et par eggeplommer lett, og tilsett dem i kakemiksen og smak forskjellen.

#2 Bruk melk

De aller fleste oppskrifter ber om vanlig drikkemelk, men du kommer langt med å bare bytte ut melk med en eller annen form for surmelk i baksten.

Lager du kake fra pose, ber de om vann. Glem det! Bruk melk eller surmelk i stedet for, og ingen vil tro den deilige kaken kom fra en liten pose.

#3 Bruk smør - alltid smør

Det samme gjelder for fettet i kaka. Dette tipset gjør ikke bare kaken mer saftig, men også mye, mye bedre: Bytt ut olje med smør. Tenk på det: I stedet for å tilsette smakløst fett, gir du kaken den gode smørsmaken.

Så enkelt, så utrolig mye bedre.

Mor og bestemor tok ikke feil: Når du baker, skal du bruke smør!

#4 Ha i frukt og grønt

Tørre kaker blir mye mer saftige om du tilsetter litt frukt og grønt. Har du en juicer, er det perfekt å bruke restene i en kake - eller du kan rive i alt fra gulrøtter, squash eller rødbeter - eller hva med epler og pærer?

TIPS: Det høres kanskje ekkelt ut, men det er både godt og gjør kaken ekstra saftig: Ha surkål i sjokoladekaken.

#5 Lag en prikkekake

Den siste metoden er kanskje den vi liker aller best. Det er kanskje ikke den aller sunneste måten å gjøre en kake saftig på, men la oss være ærlige:

Skal vi slanke oss, tar vi en gulrot. Har vi lyst på noe godt, spiser vi kake.

Det er dessuten fryktelig enkelt: Ta en gaffel, spisepinne, eller noe annet spisst, og stikk kaken godt over det hele. Så brer du over en tynn glasur, eller saus, og ser den trekke godt ned i hullene.

Kaken kan fortsatt være litt varm, det hjelper bare glasuren å smelte og trekke godt inn i kaken.

Metoden er enkel, og passer best med flytende glasur.

Dersom du ønsker en fastere glasur eller smørkrem kan du først lage en enkel flytende glasur eller ganache (en blanding av smeltet sjokolade og kremfløte) du heller over kaken, la det stivne, og så bre over en glasur som er mer fast i fisken.

PRIKKEKAKE: Fyll opp kaka med karamellsaus. Garantert suksess! Oppskrift finner du her: http://www.dagbladet.no/mat/trikset-som-gjor-den-kjedelige-langpannekaka-uimotstaelig-god/67621136 Video: Per Ervland Vis mer