Vaffelkjeks

Vaffelkjeks

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        365.56
        Proteiner
        8.02
        Fett
        12.82
        Karbohydrater
        53.64

      Norsk sesong

        Vaffelkjeks har mønster som vaffeljern og kan framstilles på utallige vis. Noen kaller kafe-vafler, altså harde vafler fo vaffelkjeks. For andre er vaffekjeks kjeksen i kremmerhusene til iskremen. Felles for kjeksvariantene er at de bør spises med måte. De fleste inneholder mye usunt fett og sukker, lite fiber og protein. Som regel har vaffelkjeks raffinert hvetemel, sukker og endel fett. Vaffelkjeks kan brukes som kremmehus for iskuler. Kjeksen kan også brekkes opp og brukes som topping på desserter.