Gul bete
Gul bete
Oppbevaring
Holdbarhet
- Dag(er), ved 2 - 5 ºC
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
49
Proteiner
1.6
Fett
0.2
Karbohydrater
8.9
Norsk sesong
Den flotte fargen skyldes at den lilla fargen i rødbeten er borte, og kun gulfargen gir farge til roten. Også bladene på beten er spiselige og meget gode. Betene passer godt sammen med røkt eller salt kjøtt, eller avkjølt i grønne salater.
Smaken er litt jordaktig, og mildere enn rødbeter.
Slik tillbereder du dem: Vask betene og dersom bladene sitter på, skjæres disse av, men la det være igjen omtrent 5 centimeter av stilkene slik at de ikke «blør» under koking. Beter er svært anvendelige og kan rives eller skives rå og brukes i salater, kokes med skall som poteter til de er møre, bakes i ovn som poteter eller kokes i mikrobølgeovn. Koketiden vil variere med størrelsen, sjekk med en spiss kniv at de er møre.