Holtefjell

Holtefjell

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Norge

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      0
      Proteiner
      0
      Fett
      0
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Holtefjell-ost fra Eiker Gårdsysteri er premiert, blant annet av Matmerk, for å tilhøre det beste av norske smaksopplevelser. Den har også fått både gull og sølvmedalje under Landsutstillinga for gardsost, og er en elsket ost hos mange stjernerestauranter. Eiker Holtefjell er en ganske hard modnet ost, med lang holdbarhet. Lagringsosten med rødkittskorpe har mange bruksområder innen matlaging. Den kan brukes som pålegg, i salater, pizza, supper, pai, ostepinner og tortillas. Eiker Holtefjell kan også marineres. Når osten lages, ble den hver dag de første ukene vasket med en saltløsning og vendt, slik at osten stabiliseres, får en jevn modning og en fin tørr skorpe.