nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t
Gravlaks med byggotto
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t
Gravlaks med byggotto
Nydelig sommermat.
Foto: Mette MøllerDen kremete byggottoen er perfekt tilbehør til gravlaks, og sesongens ramsløk gir nydelig smak og farge.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Gravlaks(Se oppskrift på Brimis gravlaks)
200g
1dl
Seterrømme(eller lettrømme)
Kruspersille(eller bladpersille, finkuttet)
Gressløk(finkuttet)
1dl
Holtefjell(revet, etter smak)
SLIK GJØR DU
Legg byggrynene i bløt i lunket vann i 1/2 time. Skyll så av grynene godt i en sil.
Kok dem opp i en kjele med vann og en liten klype salt. Vannet skal akkurat dekke. Trekk grynene møre i rundt 20 minutter. Sil av overflødig vann. Avkjøl.
Bland sammen en dressing av rømme, Snøfrisk, persille, gressløk, revet Holtefjell, salt og sitron. Smak deg fram til ønsket smak.
Vend byggrynene inn i dressingen.
Skjær gravlaksen i tynne skiver, og server sammen med byggotto og en god ramsløkolje.
Nydelig sommermat.
Foto: Mette Møller