Kalveculotte

Kalveculotte

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Kalveculotte er blant råvarene som ofte bare kokkene har hatt tilgang til. Nå begynner denne stykningsdelen å bli mer tilgjengelig. Det kan hjelpe å spørre etter det i ferskvaredisken. Kalveculotte er grovere kjøtt fra godt brukte muskler og veldig smakfullt. Mange foretrekker en culotte framfor indrefilet. Kjøttstykket er lokket som ligger over rundbiffen på låret. Grovere kjøtt  tåler røffere behandling, og skal stekes medium pluss. Kjøttet har litt tyggemotstand, uten at det blir seigt. Desto mer fett, jo bedre smaker den.