Grillet kalvekam og kalveculotte med ramsløkhollandaise
Grillet kalvekam og kalveculotte med ramsløkhollandaise
Deilig på grillen
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERRamsløkhollandaise
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 60-70 grader, og bak kjøttet i rundt 1 time.. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
Kalvekammen trenger rundt 45 minutter på grillen. Kjernetemperatur ved servering bør være 56-57 grader. Bruk gjerne lokk underveis i grillingen.
Kalveculotten brunes først hardt på begge sider, og kan så ligge og godgjøre seg på lavere varme i noen minutter. Kjenn på kjøttet underveis i grillingen, det skal ha fin spenst når det er ferdig.
La kjøttet hvile 5-10 minutter før servering, og server sammen med grønnsaker og en deilig ramsløkhollandaise.
Denne oppskriften er nok til 4-6 porsjoner. Regn ca 15 minutter på hollandaisen. Start med å piske eggeplommene sammen med eddik og vann til det tykner. Temperatur rundt 80-82 grader. Husk, det er masse varme i kjelen så pisk videre når du tar kjelen av varmen. Pisk til sausen er litt avkjølt, ellers blir det eggerøre.
Spe i varmt smør med temperatur rundt 60 grader. Juster med litt vann hvis du må.
Kjør ramsløk med litt olje i blender eller stavmikser til en glatt pure. Varm opp til 70 grader, og bland en skje pure inn i sausen. Smak til med sitronsaft og salt.
Deilig på grillen
Foto: Mette Møller