Grillet kalvekam og kalveculotte med ramsløkhollandaise Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Grillet kalvekam og kalveculotte med ramsløkhollandaise

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Grillet kalvekam og kalveculotte med ramsløkhollandaise

Deilig på grillen

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (9 stemmer)
Dette er smakfullt kjøtt som egner seg svært godt på grillen. Kalvekammen kan også deles opp i skiver, men det er både rustikt og enkelt å grille den hel.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Ramsløkhollandaise

400g
Smør(smeltet)
1ts
1ss
Ramsløk(ramsløkpure)
Sitronsaft(etter smak)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 60-70 grader, og bak kjøttet i rundt 1 time.. Gni kjøttet inn med salt og pepper.

  2. Kalvekammen trenger rundt 45 minutter på grillen. Kjernetemperatur ved servering bør være 56-57 grader. Bruk gjerne lokk underveis i grillingen.

  3. Kalveculotten brunes først hardt på begge sider, og kan så ligge og godgjøre seg på lavere varme i noen minutter. Kjenn på kjøttet underveis i grillingen, det skal ha fin spenst når det er ferdig.

  4. La kjøttet hvile 5-10 minutter før servering, og server sammen med grønnsaker og en deilig ramsløkhollandaise. 

  5. Denne oppskriften er nok til 4-6 porsjoner. Regn ca 15 minutter på hollandaisen. Start med å piske eggeplommene sammen med eddik og vann til det tykner. Temperatur rundt 80-82 grader. Husk, det er masse varme i kjelen så pisk videre når du tar kjelen av varmen. Pisk til sausen er litt avkjølt, ellers blir det eggerøre.

  6. Spe i varmt smør med temperatur rundt 60 grader. Juster med litt vann hvis du må. 

  7. Kjør ramsløk med litt olje i blender eller stavmikser til en glatt pure. Varm opp til 70 grader, og bland en skje pure inn i sausen. Smak til med sitronsaft og salt. 

Deilig på grillen

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN