Nýr

Nýr

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Norge

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      0
      Proteiner
      0
      Fett
      0
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Nýr er en norsk ferskost utviklet ved Grøndalen gårdsmeieri på Auli på Østlandet. Det er et magert, svært syrlig produkt (Ph 3,6) med lite fett og mye protein. Framstilles av helmelk som syrnes og henges opp i osteposer slik at mysen renner av. I motsetning til andre ferskoster framstilles nýr ved at mysen siles av uten bruk av løpe. Navnet Nýr er satt sammen av Ny og yr. For grunderne handler det om nytt produkt, ny smak, yr ku og yr kalv. Produksjonen økt fra 1200 kilo pr år til 14000 kilo pr år i 2016.