Jordbær med jordbærkrem
Jordbær med jordbærkrem
En fin måte å få brukt opp alle jordbærene.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk fløte til den er stiv. Rør nyr (eller kesam eller matyoghurt) til den blir myk og smidig.
Rens jordbærene og del bærene i 2 eller 4. Ha de perfekte eller nestenperfekte bærene i en bolle, og de som er litt bløte i en gryte. Målet er å ha omtrent en tredel i gryta, så hvis bærene er ekstra ferske, får du supplere med noen av de fine. Kast alt som viser tegn til mugg.
Dryss sukker over de bløte bærene og hakk opp litt med en sleiv. Varm opp over lav varme. La bærene svette ut mest mulig av væsken. Du kan koke opp så vidt, men skru straks av. Når du har en fin, rød sukkerlake, sil væsken. Press litt på bærene eller la dem ligge og dryppe av seg.
Bland jordbærlaken med Nyr (eller kesam eller yoghurt). Vend sammen med pisket krem. Det er fint om de ikke er helt blandet sammen, så du får et fint mønster. Dryss over friske bær og eventuelt nøtter.
En fin måte å få brukt opp alle jordbærene.
Foto: Mette Randem