Jordbær med jordbærkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Jordbær med jordbærkrem

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Jordbær med jordbærkrem

En fin måte å få brukt opp alle jordbærene.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (5 stemmer)
Begynner jordbærene å bli litt bløte, lag en lake av de slappe jordbærene. Tlsett denne til en blanding av krem og Nyr eller kesam. (Nyr er en deilig, frisk ferskost.) Hvis du i tillegg har en sukkerbunn, blir det en skikkelig god bløtkake. Da kan du med fordel dynke sukkerbunnen med litt av jordbærblandingen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2pakke(r)
3dl
Nýr(eventuelt kesam eller matyoghurt)
Hasselnøtter(finhakkede, eller andre nøtter, til å drysse over)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk fløte til den er stiv. Rør nyr (eller kesam eller matyoghurt) til den blir myk og smidig. 

  2. Rens jordbærene og del bærene i 2 eller 4. Ha de perfekte eller nestenperfekte bærene i en bolle, og de som er litt bløte i en gryte. Målet er å ha omtrent en tredel i gryta, så hvis bærene er ekstra ferske, får du supplere med noen av de fine. Kast alt som viser tegn til mugg.

  3. Dryss sukker over de bløte bærene og hakk opp litt med en sleiv. Varm opp over lav varme. La bærene svette ut mest mulig av væsken. Du kan koke opp så vidt, men skru straks av. Når du har en fin, rød sukkerlake, sil væsken. Press litt på bærene eller la dem ligge og dryppe av seg.

  4. Bland jordbærlaken med Nyr (eller kesam eller yoghurt). Vend sammen med pisket krem. Det er fint om de ikke er helt blandet sammen, så du får et fint mønster. Dryss over friske bær og eventuelt nøtter.

En fin måte å få brukt opp alle jordbærene.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN