Nyretapp

Nyretapp

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Et sted, dypt inni kua gjemmer det seg en hemmelighet.Nyretapp er et V-formet stykke som gjemmer seg langt fra de andre biffstykkene, i mellomgulvet på storfe. Det er ikke det aller møreste. Men det er kanskje det beste stykket, med en rik fyldig smak. Grove fibre som gir litt, men ikke mye motstand. Nyretappen er så vanskelig å få tak i at den gjerne blir kalt slakterbiff, for slakteren beholdt gjerne denne delen selv. Den sitter i tilknytning til nyrene som en beskyttende muskel, og er på undersiden av ryggsøylen/ryggbeinet. Nyretappen er ansett som en skjult skatt, og som den beste og mest velsmakende delen på dyret. På fransk kalles dette boeuf onglet, og på engelsk hanger steak. Den dag i dag er dette et oversett kjøttstykke, som har overraskende deilig og intens kjøttsmak. Det er et mørt stykke som kun trenger kort tilberedningstid.