Grillet nyretapp med sitron og salat
Grillet nyretapp med sitron og salat
UKJENT:Grillet nyretapp er den ukjente biffen, også kalt slakterens hemmelighet.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
La kjøttet ligge utildekket ved romtemperatur i en times tid. Allerhelst på en rist, så den får godt med luft på alle sider.
Fyr opp grillen. Når grillen er varm, gni kjøttet med salt og pepper.
Grill kjøttet i 2-3 minutter på svært høy varme. Løft til side og la hvile i 2-3 minutter. Hvil i 5 minutter. Grill i 1 minutt på hver side. Nå bør kjernetemperaturen være rundt 55 grader – som er nesten ideelt. (Den vil stige et par grader til.)
Gni inn med 1 fedd hvitløk – den grove stekeskorpen fungerer litt som et rivjern. Vent et par minutter før du skjærer i kjøttet.
Skjær kjøttet mot retningen på muskelfibrene for det møreste resultatet – mer på langs hvis du vil ha mer tyggemotstand.
UKJENT:Grillet nyretapp er den ukjente biffen, også kalt slakterens hemmelighet.
Foto: Mette Randem