Peperoncini
Peperoncini
Oppbevaring
Holdbarhet
- Ukjent.
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
35.4
Proteiner
1.9
Fett
0.4
Karbohydrater
5.3
Norsk sesong
Peperoncino det italienske navnet for"hot chili peppers". Peperoncino kom trolig til Italia i begynnelsen av 16-tallet, etter at Columbus kom tilbake fra Amerika. I likhet med tomat, ble peperoncino først ansett som en dekorativ, men giftig plante. Etterhvert kom den inn i kosten og ble en del av italiensk matkultur. Pietro Andrea Mattioli var den første som beskrev pepperoncini. Det skjedde i 1568. Han beskrev da peperoncinp som langt hottere enn andre chilivarianter. Den første oppskriften med denne chilien kom i 1694 med den napolitanske kokken Antonio Latini. I hans oppskrift "Salsa alla Spagnola " ble det brukt hakkede pepperoncini, tomater og litt løk kombinert med peppermynte, salt og olje.