Rød spisskål

Rød spisskål

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Norge

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      35.9
      Proteiner
      3.3
      Fett
      0.7
      Karbohydrater
      2.2

    Norsk sesong

      August
    Rød spisskål er en variant av vanlig grønn spisskål. Rød spisskål dyrkes  i Norge foreløpig bare på Toten. På Vang Gård høstes rød spisskål fra begynnelsen av juli. Rød spisskål kan du bruke som vanlig spisskål eller på samme måte som du bruker rødkål. Rød spisskål er vakker og dekorativ, men også sunn og smakfull. Den er rik på fiber og vitamin C og en kilde til B-vitaminet folat.  Rød spisskål kan wokes, stekes, strimels i salater - eller dampes, for eksempel som tilbehør til hvit fisk eller til vilt.