Marengs
Marengs Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 40min

Marengs

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 40min

Marengs

Superlett, deilig bakverk.

Foto: Guri Pfeifer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Marengs er en deilig munnfull. Marengs passer like godt hele året. Du kan pynte etter årstidene. Marengs er også en julegave du trygt kan gi bort.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Eggehvite(Piskes)
100g
Mørk sjokolade(smeltes i vannbad)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 125 grader. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl.

  2. Ringle sjokoladen i marengsen. NB! Må ikke røres, da blir marengsen brun.

  3. Sett marengstopper på bakepapirkledd plate med to skjeer. Stekes i 1½ time. Et tips kan være å la dem ligge noen timer på platen i romtemperatur så de tørker.

  4. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til det begynner å bli stivt. Ha så i resten av sukkeret og pisk til det blir en stiv og glatt masse.

Superlett, deilig bakverk.

Foto: Guri Pfeifer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN