Bucatini

Bucatini

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      År, ved 1 - 2 ºC

    Opprinnelse

      Italia

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      347.01
      Proteiner
      11.9
      Fett
      1.31
      Karbohydrater
      69.8

    Norsk sesong

      Hule pastarør, som kan variere litt i både lengde og tykkelse, men de vanligste kan man best beskrive som en litt stutt-tjukk utgave av spaghetti. Bucatini har navnet sitt etter italiensk for «hull», buco, og er vanlig i Lazio-regionen, spesielt i Roma. Bucatini serveres ofte med tunge smørrike sauser, med bacon, egg, ost - eller ansjos, for ikke å glemme klassikeren bucatini all'amatriciana - med tomatsaus og bacon.Bucatini kan erstatte spaghetti i en rekke oppskrifter, og det er også vanlig å bruke i form.