Pastitsio Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 40min

Pastitsio

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 40min

Pastitsio

GRESK KOSEMAT: Du er garantert god stemning rundt middagsbordet med denne greske pastaretten i form.

Foto: Merete Amymoni Skeibrok

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (49 stemmer)
Pastitsio er en gresk slager, og jeg har lagt ut en oppskrift tidligere på bloggen min. Denne versjonen er min venninne Marys, og hun lager hvit saus på en helt genial måte og bruker kyllingkjøttdeig i stedet for karbonadeig i sin oppskrift. Når Mary serverer sin pastitsio står gleden i taket, og nå har jeg begynt å lage den på samme måte som henne. Det er en diger porsjon, og jeg pleier ofte halvere den. Det eneste jeg ikke gjør da, er å bruke et halvt egg, jeg bruker bare et lite, helt ett. Pastitsioen er like god dagen etter, og dagen etter der igjen, og kan da spises romtemperert eller forsiktig lunket opp i ovnen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til formen

200g
Hvitost (Gulost)(Revet, smaksrik ost)

Kyllingsaus

2stk
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
1dl
Hvitvin(Du kan også bruke rosévin)
4dl
3fedd
Hvitløk(2 - 4 - etter smak, knust)
2ts
Oregano(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Mens kyllingsausen koker inn, lager du den hvite sausen: Ha melk, maizena, eggeplomme og smør/margarin i en gryte, og kok opp under omrøring til sausen tykner. Sett til side og la osten smelte i sausen.

    Det blir en veldig tykk saus, men slik skal det være. Smak til med salt og pepper.

  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland halvparten av pastaen med ost og eggehvite, den andre halvparten blander du med den hvite sausen.

  3. Legg pastaen med eggehvite og ost i en oljesmurt, dyp langpanne. Legg kyllingsausen oppå. Fordel pastaen blandet med den hvite sausen på toppen.

  4. Gratiner dette på 200 grader midt i ovnen i cirka en halvtime, til toppen begynner å bli gyllen.

  5. Fres løk og kyllingkjøttdeig i olje til det brunes. Ha oppi resten av ingrediensene til kyllingsausen, og kok dette i en halv time.

  6. Konsistensen skal være som en stuing, kok uten lokk en stund, hvis sausen virker veldig sausete og tynn.

  7. Pastitsio skal ikke spises glovarm, både for smakens skyld og for at du skal kunne skjære fine serveringsstykker av den, så la den hvile et kvarters tid på benken.

  8. Pastitsio pleier å serveres med en frisk salat og brød.

GRESK KOSEMAT: Du er garantert god stemning rundt middagsbordet med denne greske pastaretten i form.

Foto: Merete Amymoni Skeibrok

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (49 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN