Pastitsio
Pastitsio
DETTE TRENGER DU
PERSONERKyllingsaus
SLIK GJØR DU
Mens kyllingsausen koker inn, lager du den hvite sausen: Ha melk, maizena, eggeplomme og smør/margarin i en gryte, og kok opp under omrøring til sausen tykner. Sett til side og la osten smelte i sausen.
Det blir en veldig tykk saus, men slik skal det være. Smak til med salt og pepper.Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland halvparten av pastaen med ost og eggehvite, den andre halvparten blander du med den hvite sausen.
Legg pastaen med eggehvite og ost i en oljesmurt, dyp langpanne. Legg kyllingsausen oppå. Fordel pastaen blandet med den hvite sausen på toppen.
Gratiner dette på 200 grader midt i ovnen i cirka en halvtime, til toppen begynner å bli gyllen.
Fres løk og kyllingkjøttdeig i olje til det brunes. Ha oppi resten av ingrediensene til kyllingsausen, og kok dette i en halv time.
Konsistensen skal være som en stuing, kok uten lokk en stund, hvis sausen virker veldig sausete og tynn.
Pastitsio skal ikke spises glovarm, både for smakens skyld og for at du skal kunne skjære fine serveringsstykker av den, så la den hvile et kvarters tid på benken.
Pastitsio pleier å serveres med en frisk salat og brød.