Pasta con Le Sarde Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t

Pasta con Le Sarde

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t

Pasta con Le Sarde

Klassisk italiensk pastarett.

Foto: Christian Brun

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (7 stemmer)
Deilig pastarett for deg som liker sjømat. Pasta con le sarde har både sardiner og ansjoser. I tomatsausen finner du også fennikel og hint av muskat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til fritering

120g
Fennikel(helst villfennikel)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2ss
Rosiner(lyse)
6stk
Ansjos(salte)
55g
Tomatsaus(Estrutto eller annen tomatsaus rørt ut i litt vann.)
1ts
Muskatnøtt(fersk-revet )
100g
Hvetemel(silt)
3ss
Brød(brødkrum, eller brødrasp)
15stk
sardin(ferske)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt hodene og halene fra sardinene. Fjern innmat og vaske dem godt. Press tommelen langs beinet og bakover slik at du får åpnet fisken til en butterfly, fjern benet med fingrene. Dette er en øvelse som de er gode på i Italia, men som vi trenger litt øvelse på her i Norge. Man kan også bruke kniv. 

  2. Tørk dem godt på ett klede og legg dem på tallerken med finsiktet mel. Vend dem godt i melet. Varm olivenolje i en passende kasserolle og frityrstek  sardinene til de er lyse brune i kantene og på begge sidene.  Løft fisken ut av oljen og legg dem på et papirklede slik at du får tørket av oljen. 

  3. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok villfennikelen mør i ca. 20 minutter. Erstatter du med vanlig fennikel, er det viktig at du kutter den i tynne strimler i samme retning som fibrene i fennikelen. 

  4. Ta fennikelen så opp av vannet og ha den i iskaldt vann, ta den så opp av vannet og tørk den på et klede. Kutt fennikelen så i biter. 

  5. Varm to spiseskjeer med olivenolje i en stor stekepanne med høy kant. Tilsett finkuttet løk og fres den til den er blank. Ha så i fennikel, lyse rosiner, pinjenøtter, ansjoser, og estretto di pomodori (tomatpure eller tomatsaus) og litt av vannet fra kokingen av fennikelen. 

  6. Ha over muskatnøtt og litt nykvernet pepper. Man kan justere med litt salt, men vær forsiktig da ansjosene er salte. Tilsett brødkrum.  

  7. Kok opp pastaen til den er al dente. Er den fersk tar det 3-4 minutter, er den tørket tar det ca. 10 – 12 minutter.  Ta pastaen opp av kokevannet, la den renne av seg og tilsett den i sausen. 

  8. Varm opp sardinene og legg pastaen i en passende bolle eller fat. Anrett med varme sardiner på toppen.

Klassisk italiensk pastarett.

Foto: Christian Brun

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN