Chioggiabete (Polkabete)

Chioggiabete (Polkabete)

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Uke(r), ved 2 - 4 ºC

    Opprinnelse

      Europa

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      49
      Proteiner
      1.6
      Fett
      0.2
      Karbohydrater
      8.9

    Norsk sesong

      Januar - Desember
    Chiaggiobeter har fått tilnavnet polkabeter på grunn av sin røde- og hvitstripete innside. Beten inneholder både rødlilla og gule fargeemner, og det er såtid, alder, vekstvilkår og art som bestemmer hvordan "polka-mønsteret" blir. I tillegg til å være en særdeles pen matvare, er dette en grønnsak som kan spises både varm og kald. Den er også godt egnet for sylting. Chioggiabeter er mildere enn rødbeter, og som rå kjenner du milde jordaromaer.