nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Pølselapskaus med polkabeter
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Pølselapskaus med polkabeter
Polkabeter er en type rotgrønnsak med mønster som polkadrops – derav navnet. Den passer veldig godt i en lapskaus og setter fin smak sammen me dde andre grønnsakene. Polkabete er en betevariant som smaker litt mildere enn rødbete.
DETTE TRENGER DU
PERSONER6stk
0.5stk
3stk
1stk
Sellerirot(liten, bruk ønsket mengde)
1stk
Purreløk(liten)
0.5l
2stk
Kjøttbuljong(evt. grønnsakbuljong)
3stk
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Skrell og skjær alle grønnsaker og poteter i små biter. Legg dem i en kjele med vann og buljongterning og kok til de er knapt møre.
Fjern skinnet av pølsene og del i biter. Legg pølsebitene i lapskausen og varm opp.
Smak til med salt og pepper.
Server lapskaus med flatbrød og gjerne rørte tyttebær.