Hjort

Hjort

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Uke(r), ved 1 - 2 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        98
        Proteiner
        21.7
        Fett
        1.3
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Hjort er ett av de dyr som er brukt som menneskemat i årtusener. Sammen med fisk var det en viktig næringskilde for mennesker. Kjøttet har 1-2% fett (er magert), mye høyverdig protein og høyt innhold av mange andre vitaminer og mineraler, bla B12. Det er en økende stamme av vill hjort her i Norge og økende oppdrett av hjort. Det importeres også hjortekjøtt fra utlandet. Hovedstammen finns på vestlandet, men sprer seg over hele Sør Norge. Vekten er fra 80-120 kg for hinden og 120-150 kilo for bukken her i Norge.