Portobellosopp

Portobellosopp

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Portobellosoppen er en fullvoksen aromasopp, med en fyldig og markant smak.Når aromasoppen er fullt utvokst, blir den altså til en portobello. Den får en kraftig soppsmak, og ettersom den gir fra seg farge, er den best egnet til steking. Fylt portobello kan være en egen, lekker rett; ta ut hele stilken og fyll den snudde hatten med risotto eller kjøttfarse, og gratiner i ovnen. Portobellosopp har en kraftig, litt nøtteaktig smak og som all annen sopp skal den varmebehandles før bruk. Skjær litt av stilken og del soppen i passende biter eller skiver. De mørkebrune skivene under hatten bør tas vekk hvis du skal koke eller surre soppen - hvis ikke gir de fra seg en kraftig brun farge. Steker du soppen er det ikke nødvendig å fjerne det brune under hatten. Portobellosopp egner seg også i stuinger og sauser. Den passer i terter og terriner, og den er velegnet til marinering etter helsteking.