nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min
Grilla portobellosopp med kryddersmør
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min
Grilla portobellosopp med kryddersmør
SOPP: Portobellosopp får en intens og rik smak når den blir grillet.
Foto: Mette RandemStore portobellosopp får en intens og rik smak når de blir grillet. Jeg synes det er godt med litt finhakket ansjos oppi kryddersmøret (ansjos på olje). Det er det ikke alle som synes. Da kan du droppe eller erstatte med chorizo. Dette passer både som forrett og som tilbehør.
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Brennaktuelt
DETTE TRENGER DU
PERSONER50g
50g
Kruspersille(eventuelt bladpersille)
1fedd
Hvitløk(most)
2ss
Sitron(sitronskall)
2stk
Ansjos(kan sløyfes, evt erstattes med litt chorizo)
4stk
SLIK GJØR DU
Grill soppen i et halvt minutt eller litt lenger med sporene ned. Snu. La ligge med toppen med i utkanten av grillen til den begynner å kollapse litt og det bobler væske opp.
Imens, bland resten av ingrediensene til et grovt kryddersmør. Ha en liten klatt smør i hver sopp og grill videre til smøret har smeltet. Løft forsiktig over på tallerkener. Krydre med salt og pepper
SOPP: Portobellosopp får en intens og rik smak når den blir grillet.
Foto: Mette Randem