Sopp i sprø butterdeig Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Sopp i sprø butterdeig

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Sopp i sprø butterdeig

Arne Brimi anbefaler gjerne den frosne butterdeigen du kjøper i butikken. Den smaker kjempegodt og er enkel å kjevle ut. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.2 (14 stemmer)
Da det er en del jobb å lage butterdeig fra bunnen av, anbefaler Brimi like gjerne den frosne du kjøper i butikken. Den smaker kjempegodt og er enkel å kjevle ut. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Butterdeig(plater)
1bunt
Kruspersille(finhakket)
1ss
Smør(til steking)
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær soppen i grove terninger og grovkutt sjalottløken. Bruker du kantarell, så deler du bare de største soppene. Surr sopp og løk i smør og olje til soppen er gyllen, og bland så inn en god neve finhakket persille. Smak til med salt og pepper. 

  2. Kjevle ut butterdeigen, og legg en tykk stripe soppblanding i midten. Brett over, og skjær til kantene. Pensle med litt pisket egg. 

  3. Stek på 224 grader i 15-20 minutter til butterdeigen er gyllen og sprø. Serveres lun.

Arne Brimi anbefaler gjerne den frosne butterdeigen du kjøper i butikken. Den smaker kjempegodt og er enkel å kjevle ut. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.2 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN