Rugflak

Rugflak

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Rugflak er 100% fullkorn, som inneholder fiber og er en viktig kilde til vitaminer og mineraler. Rug inneholder blant annet kalium, magnesium, selen, folsyre og en del protein. Rugflak lages av hel rug som dampes og valses til flak. Hele rugkornene med kim og kli er med, dette gjør disse flakene både næringsrike og fiberrike.  Omtrent 80 % av verdens rugareal finnes i et sandjordbelte fra Nederland, over den nordlige delen av Tyskland, over Polen, gjennom Baltikum og inn i Russland. Det er rugens tørkestyrke som har gjort rug til den viktigste kornarten her. Verdens rugavling er på omtrent 30 millioner tonn i året.