Bløtkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Bløtkake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Bløtkake

Bløtkake med mye krem og bær både smaker godt og lager feststemning. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (14 stemmer)
Ei god bløtkake skal være som navnet, altså bløt! La kaka få stå litt før servering slik at fuktighet og smaker får gjort jobben sin.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6stk
Egg(romtemperert)
1glass
Jordbærsyltetøy(eller bringebær)
1l
Krem(pisket)
1dl
Akevitt(eller likrøt, bærsaft eller melk, til dynking)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til en tjukk eggedosis. Vend forsiktig inn melet og rør det sammen med en slikkepott.

  2. Ha røra i en smurt springform, og stek på 170 grader i ca. 45 minutter. Stikk en pinne i kaka, er den tørr er kaka ferdig stekt. Avkjøl over natta.

  3. Skjær kakebunnen i 3 deler. Dynk alle lagene med litt akevitt, likør, bærsaft eller melk.

  4. Pisk krem sammen med litt sukker etter smak.

  5. Ha et raust lag syltetøy på de 2 nederste lagene og legg den nederste bunnen på et kakefat.

  6. Ha på et lag pisket krem. Legg på neste lag og ha på mer krem. Legg på det siste laget og dekk toppen og eventuelt sidene med krem. Pynt med masse friske bær!

Bløtkake med mye krem og bær både smaker godt og lager feststemning. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN