Omelette surprise
Omelette surprise Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Omelette surprise

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Omelette surprise

Denne delikate kaka kalles blant annet «omelette surprise», eller som Arne Brimi sier: - Overraskelseskake. Varm utenpå og kald inni. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (10 stemmer)
Kjært barn har mange navn. Denne herligheten kalles både «baked Alaska» og «omelette Norvegienne». Eller rett og slett overraskelseskake. Varm utenpå og kald inni - surprise! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6stk
300g
Bringebærsyltetøy(bland inn blåbær)
5ss
Portvin(til dynking)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggedosis, og vend inn mel og bakepulver. Dekk ei springform (26 cm) med bakepapir, og hell i røra. 

  2. Stek på 185 grader i om lag 40 minutter, til sukkerbrødet slipper kanten av forma. Avkjøl. 

  3. Skjær tynne skiver av sukkerbrødet, og dynk skivene med noe godt, f.eks. portvin. Kle en bolle med et tynt lag sukkerbrød, fyll i iskrem og legg et lag bær over. 

  4. Over bærene har du et nytt lag sukkerbrød. Sett i fryseren så det hele setter seg sammen. 

  5. Pisk marengs av eggehvite og sukker, den skal være så stiv at du kan snu bollen. 

  6. Snu iskaka ut av bollen på et fat, og dekorer kaka med marengs. 

  7. Gratiner lett under grill i stekeovn, den skal stå nederst i ovnen. Eller ta en runde med skibrenneren til marengsen får en gyllen, fin farge. Server straks.

Denne delikate kaka kalles blant annet «omelette surprise», eller som Arne Brimi sier: - Overraskelseskake. Varm utenpå og kald inni. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN