Omelette surprise
Omelette surprise
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggedosis, og vend inn mel og bakepulver. Dekk ei springform (26 cm) med bakepapir, og hell i røra.
Stek på 185 grader i om lag 40 minutter, til sukkerbrødet slipper kanten av forma. Avkjøl.
Skjær tynne skiver av sukkerbrødet, og dynk skivene med noe godt, f.eks. portvin. Kle en bolle med et tynt lag sukkerbrød, fyll i iskrem og legg et lag bær over.
Over bærene har du et nytt lag sukkerbrød. Sett i fryseren så det hele setter seg sammen.
Pisk marengs av eggehvite og sukker, den skal være så stiv at du kan snu bollen.
Snu iskaka ut av bollen på et fat, og dekorer kaka med marengs.
Gratiner lett under grill i stekeovn, den skal stå nederst i ovnen. Eller ta en runde med skibrenneren til marengsen får en gyllen, fin farge. Server straks.