Sjokoladecheesecake
Sjokoladecheesecake  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Sjokoladecheesecake

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Sjokoladecheesecake

Verdens beste sjokoladecheesecake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Her er kaken bakt i små former, men du kan også lage en stor kake. Hermetiske kirsebær kjøper du i butikken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Knus kakene i en food prosessor. Tilsett egget og arbeid deigen sammen. Trykk deigen ut i porsjonsformer, gjerne dekket med matpapir, og forstek midt i ovnen ved 175º i ca. 8 minutter.


  2. Rør sammen kremost, kesam og sukker. Tilsett egg, ett av gangen. Smelt sjokoladen og avkjøl.


  3. Hell halvparten av fyllet i former, aluminium- eller muffinsformer. Rør i den smeltede sjokoladen og kirsebærene. Hold igjen noen til pynt og fordel det oppå formene. Trykk ned noen kirsebær.


  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter. Fyllet behøver ikke være helt stivt, for det stivner under avkjøling.


  5. Avkjøl først ved romtemperatur og sett dem deretter minst 1 time i kjøleskap før servering.

Verdens beste sjokoladecheesecake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN