Vigdis Rosenkildes påskemarsipan
Vigdis Rosenkildes påskemarsipan
PÅSKEMARSIPAN: Lag din egen lakriskonfekt til påske, pynt med biter av tørket frukt eller hakkete nøtter.
Foto: Carina Krüger / All Over PressSLIK GJØR DU
Tilsett 2 eggehviter og bland godt.
Kna massen godt. Blir den for tørr så tilsett litt eggehvite. Blir den for bløt, så tilsett melis eller mandelmel.
Lag kuler, pølser eller egg. De kan pyntes med temperert sjokolade og / eller biter av tørket frukt og nøtter.
Eventuelt: Skåld mandlene ved å legge dem i kokende vann i 3-4 minutter, hell vannet av ved bruk av dørslag, og klem mandlene ut av skallet.
Mandlene må være helt tørre før bruk. Tørk på kjøkkenbenken (dette tar gjerne noen dager) eller tørk i ovnen på 55 grader med døren på gløtt i cirka en time.
Mal mandlene først én gang, så tilsett melis og mal en gang til.
Sett til side noen desiliter slik at du kan justere massen senere.
Del gjerne massen i flere deler slik at du kan smaksette med forskjellige ting (for eksempel: sitrus eller alkohol).
Tilsett bare noen dråper av gangen. Både for å ikke overdøve mandelsmaken, men også for å beholde konsistensen som blir påvirket av vann.
PÅSKEMARSIPAN: Lag din egen lakriskonfekt til påske, pynt med biter av tørket frukt eller hakkete nøtter.
Foto: Carina Krüger / All Over Press