Gojibær

Gojibær

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 20 - 24 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        358
        Proteiner
        12
        Fett
        5.7
        Karbohydrater
        21

      Norsk sesong

        I over 5000 år har det i Kina vært tradisjon for å benytte dette lille røde bæret. I dag er gojibæret også populært her i Norden, og vi benytter det gjerne i salater, smoothies, fruktmüsli eller som snacks på vegen. Gojibær er altså ikke noe nytt under solen. Allerede i urgamle tekster fortelles det om det røde gojibæret, eller Bukketorn som veksten heter på norsk. I Kina har det populære bæret blitt dyrket gjennom tusener av år – og det går utmerket an å dyrke den løvfellende busken her i Norge, både på friland så vel som i krukke. Bærene kan spises ferske eller de kan tørkes for vinterbruk. Den søte karamellsmaken gjør at både store og små elsker dem, og de er perfekte både som en rask snacks, på yoghurten, som boost i maten eller som vakker garnering.