Gojibær
Gojibær
Oppbevaring
Holdbarhet
- Måned(er), ved 20 - 24 ºC
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
358
Proteiner
12
Fett
5.7
Karbohydrater
21
Norsk sesong
I over 5000 år har det i Kina vært tradisjon for å benytte dette lille røde bæret. I dag er gojibæret også populært her i Norden, og vi benytter det gjerne i salater, smoothies, fruktmüsli eller som snacks på vegen.
Gojibær er altså ikke noe nytt under solen. Allerede i urgamle tekster fortelles det om det røde gojibæret, eller Bukketorn som veksten heter på norsk. I Kina har det populære bæret blitt dyrket gjennom tusener av år – og det går utmerket an å dyrke den løvfellende busken her i Norge, både på friland så vel som i krukke. Bærene kan spises ferske eller de kan tørkes for vinterbruk. Den søte karamellsmaken gjør at både store og små elsker dem, og de er perfekte både som en rask snacks, på yoghurten, som boost i maten eller som vakker garnering.