Fruktbrød med frøtopping Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Fruktbrød med frøtopping

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Fruktbrød med frøtopping

Lettvint og godt fruktbrød med gojibær, rosiner og aprikoser. Strø over frøtopping før steking. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Brødet er lettvint å bake da det er laget med natron, og derfor trengs det ikke hevetid. Oppskriften er til et brød.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
2dl
0.5ts
2.5ts
1dl
Havregryn(evt. speltflak)
0.5dl
Aprikos(tørkede, hakkede)
0.5dl
Tranebær(tørkede, hakkede)
0.5dl
Hasselnøtter(grovhakket)
2ss

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Bland hvetemel, grovt rugmel, sammalt mel, salt og natron sammen. Rør i speltflak, frukt, bær og nøtter. Tilsett sirup og surmelk, og rør sammen til en løs deig.

  2. Ta deigen over i en smurt avlang form, ca. 1 ½ l. Legg gjerne en remse bakepapir i bunnen av formen. Fordel brøddeigen i formen, og strø gresskarfrø, hakkede hasselnøtter, hakkede pistasienøtter og sesamfrø over.

  3. Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.

  4. La brødet avkjøles litt før det hvelves ut på rist. La brødet avkjøles under et håndkle.

Lettvint og godt fruktbrød med gojibær, rosiner og aprikoser. Strø over frøtopping før steking. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN