nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t
Fruktbrød med frøtopping
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t
Fruktbrød med frøtopping
Brødet er lettvint å bake da det er laget med natron, og derfor trengs det ikke hevetid. Oppskriften er til et brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3dl
1dl
Sammalt rug(grov)
2dl
Sammalt rug(fint)
0.5ts
2.5ts
1dl
Havregryn(evt. speltflak)
0.5dl
Aprikos(tørkede, hakkede)
0.5dl
Tranebær(tørkede, hakkede)
3ss
2ss
0.5dl
Hasselnøtter(grovhakket)
2ss
Pistasjenøtter(hakket)
0.75dl
4dl
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Bland hvetemel, grovt rugmel, sammalt mel, salt og natron sammen. Rør i speltflak, frukt, bær og nøtter. Tilsett sirup og surmelk, og rør sammen til en løs deig.
Ta deigen over i en smurt avlang form, ca. 1 ½ l. Legg gjerne en remse bakepapir i bunnen av formen. Fordel brøddeigen i formen, og strø gresskarfrø, hakkede hasselnøtter, hakkede pistasienøtter og sesamfrø over.
Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.
La brødet avkjøles litt før det hvelves ut på rist. La brødet avkjøles under et håndkle.