Tranebær
Tranebær
Oppbevaring
Holdbarhet
- Måned(er), ved 2 - 4 ºC
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
28.09
Proteiner
0.39
Fett
0.13
Karbohydrater
4.04
Norsk sesong
Tranebær finner i store og små utgaver, stortranebær og småtranebær. De vokser ofte på de samme stedene som molter gjerne på myrer og der det er mye næringsfattig torvmose. Bærene som du finner i butikken er annerledes. De tilhører samme familie som blåbær og tyttebær. Tranebær spises sjelden naturell fordi bæret har en hard konsistens og syrlig smak. Fasongen er rund eller oval og fargen kan variere fra lysere rød til mørk rød. Fruktkjøttet er hvitrosa og smaken er frisk og syrlig og minner om tyttebær. Bruksområdene er de samme som for tyttebær, og kan kokes og brukes i paier eller sorbeter. Av tranebær lages dram, gløgg, syltetøy, gele, chutney og saus. Syltetøyet er nydelig til kalkun.