Tranebær

Tranebær

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 2 - 4 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        28.09
        Proteiner
        0.39
        Fett
        0.13
        Karbohydrater
        4.04

      Norsk sesong

        Tranebær finner i store og små utgaver, stortranebær og småtranebær. De vokser ofte på de samme stedene som molter gjerne på myrer og der det er mye næringsfattig torvmose. Bærene som du finner i butikken er annerledes. De tilhører samme familie som blåbær og tyttebær. Tranebær spises sjelden naturell fordi bæret har en hard konsistens og syrlig smak. Fasongen er rund eller oval og fargen kan variere fra lysere rød til mørk rød. Fruktkjøttet er hvitrosa og smaken er frisk og syrlig og minner om tyttebær. Bruksområdene er de samme som for tyttebær, og kan kokes og brukes i paier eller sorbeter. Av tranebær lages dram, gløgg, syltetøy, gele, chutney og saus. Syltetøyet er nydelig til kalkun.